Partner login
 

CHJC: Wandeling in Oranjezon

 

Vlak bij Oostkapelle op Walcheren ligt Oranjezon, een prachtig natuurgebied waar je reeën en damherten kunt tegenkomen. Door de variatie in landschap is het een gunstig leefgebied voor heel veel soorten planten en dieren.

Konikpaarden, die je er ook kunt tegenkomen, helpen om de verruiging tegen te gaan: knabbelend en grazend zorgen de dieren voor een gevarieerde plantengroei. Oranjezon is, door de afwisseling in landschapstypen, bijzonder soortenrijk. Hier groeien bijvoorbeeld het duinviooltje, vroegeling, muizenoortje, driedistel en kleine leeuwetand, meidoorn, egelantier en bramen. Onder leiding van een gids van de Stichting Het Zeeuwse Landschap maken je een rondwandeling, die ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag neemt. De helft van de kosten van de gids zijn voor rekening van de regiokas, de andere helft (€ 20,00) wordt door de deelnemers zelf betaald.

Na afloop gaan we pannenkoeken eten in Oostkapelle (voor eigen rekening) of bij iemand van CHJC thuis in Middelburg, dan geldt een bijdrage van € 4,00 per persoon.

Opgave uiterlijk woensdag 11 oktober.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar zwb@chjc.nl