Partner login
 

Studiedag voor ZAT-medewerkers en mentoren

 
  • Goederenloods
  • donderdag 15 maart 2018
  • 15:30 tot donderdag 15 maart 2018 20:30 uur

Medewerkers van het Zorg- en Adviesteam (ZAT) en mentoren kunnen zich voor deze studiedag aanmelden. Tijdens deze dag zal aandacht gegeven worden aan het signaleren en doorverwijzen, de GSA en zelfmoordpreventie.

De jonge LHBT-gemeenschap kan erg kwetsbaar zijn. De mentor van een LHBT die in de kast zit heeft daarom een belangrijke functie als het gaat om het signaleren van LHBT-problematiek en het doorverwijzen naar eventuele hulpverlening. Bij zware depressiviteit neemt ook de kans op zelfmoord toe. Daarom is het enorm belangrijk dat ZAT-medewerkers én mentoren concrete tools krijgen om zich hierin deskundiger te maken.

De studiedag wordt gehouden op donderdag 15 maart in de Goederenloods aan de Albert Plesmanweg 23 in Goes. U wordt ontvangen om 15.30 uur met wat lekkers. De dag wordt afgesloten om 20.30 uur. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar tessa.goorsenberg@ggdzeeland.nl en/of lia.vanaaken@ggdzeeland.nl. Graag uw aanmelding vóór 5 maart doorgeven.

Nog even de onderwerpen op een rij:

- Signaleren en verwijzen bij LHBT problematiek

Wat kan ik vragen, wil hij of zij wel praten, is er een probleem, hoe vraag ik het?

- Op naar een Zeeuwse GSA: met Borre en Gitta (een GSA is een Gay Straight Alliantie waarin LHBT's en niet-LHBT's zich samen inzetten voor de bevordering van de acceptatie van seksuele diversiteit op school)

Borre en Gitta maken deel uit van GSA Nehalennia, zij willen andere scholen ondersteunen.

- Introductie zelfmoordpreventie door 113 online: Karen Keukelaar

Als ik jongeren tegen kom met depressieve klachten, suïcidale gedachten hoe bespreek ik dat dan? Wat doet 113 online en hoe kunnen zij me helpen.

Wilt u liever een flyer downloaden? Klik dan hier.