Partner login
 

Over ons

 

Stichting LHBT Netwerk Zeeland is ontstaan uit de LHBT-Projectgroep Zeeland. Deze Projectgroep bestaat uit Anti Discriminatie Bureau Zeeland en beleidsmedewerkers van de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Goes. Deze drie grote Zeeuwse gemeenten doen mee aan het Regenbooggemeenten-project. Dat project was mogelijk dankzij een subsidie vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

Ten tijde van het project Regenbooggemeenten heeft de LHBT-Projectgroep in samenwerking met andere organisaties (Anti Discriminatie Bureau Zeeland en GGD Zeeland) in Zeeland al een aantal mijlpalen bereikt:

  • er zijn afspraken gemaakt met Zeeuwse middelbare scholen om de voorlichting over LHBT in het lessenpakket te onder te brengen (Convenant Iedereen op school veilig en gezond)
  • de LHBT-Jongeren Zeeland-groep is opgericht
  • op beleidsniveau wordt hard gewerkt om LHBT-zaken bij de overige Zeeuwse gemeenten op de agenda te krijgen en te houden.

Omdat de subsidie vanuit het ministerie tijdelijk was moest men met een plan komen om de aandacht voor LHBT-acceptatie én -emancipatie te borgen in Zeeland. Hieruit is het idee ontstaan om de bestaande organisaties in Zeeland die al actief zijn op het gebied van LHBT-emancipatie met elkaar te verbinden en de krachten te bundelen. In dit netwerk moeten de kwetsbare doelgroepen zoals jongeren en ouderen extra aandacht krijgen- naast de inzet voor de algehele doelgroep LHBT. De organisaties behouden allen hun eigen identiteit en blijven zelf verantwoordelijk voor hun activiteiten. Zij verbinden zich enkel aan het Netwerk om bij te dragen aan een kruisbestuiving op het gebied van ontmoeting en deskundigheidsbevordering.

De Stuurgroep:

  • stuurt het netwerk aan en zorgt dat alles goed verloopt
  • organiseert (thema)bijeenkomsten
  • inventariseert cijfers en feiten omtrent LHBT in Zeeland
  • is een centraal aanspreekpunt voor alle LHBT-gerelateerde vraagstukken in Zeeland

De Stuurgroep bestaat uit:

Functie Naam
Voorzitter Martin Verbeem
Secretaris Odilia van der Heijden
Penningmeester Henk Kosters
Algemeen bestuurslid Stefano La Heijne-Frans
Algemeen bestuurslid Monique de Vriend
Algemeen bestuurslid Vacant
Algemeen bestuurslid Vacant


Een overzicht van de profielen van deze functies? Deze zijn hier te lezen.

Je kunt contact opnemen met onze stuurgroepleden via info@lhbtnetwerkzeeland.nl.

Let op: de stuurgroepleden zijn geen hulpverleners, heb je een hulpvraag? Kijk dan op onze sociale kaart onder Partners of bij de Thema's.

Wij schrijven regelmatig de pers aan, om u daarover te informeren plaatsen wij onze persberichten en onze nieuwsbrieven ook op onze website.

Hieronder zijn onze persberichten en een archief met nieuwsbrieven terug te vinden

Persberichten

Archief nieuwsbrieven

Archief nieuwsbrieven

Hier kunt u al onze digitale nieuwsbrieven terugvinden

Lees meer

Open brief aan de gemeenteraad van Kapelle

Open brief aan de gemeenteraad van Kapelle

Als reactie op het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Kapelle om op de aanstaande coming out dag géén regenboogvlag te hijsen heeft de stuurgroep van het LHBT Netwerk Zeeland een open brief gestuurd aan de gemeenteraad.

Lees meer

LHBT Netwerk Zeeland op tv bij Omroep Zeeland

LHBT Netwerk Zeeland op tv bij Omroep Zeeland

Omroep Zeeland heeft het LHBT Netwerk Zeeland mooi in beeld gebracht...

Lees meer

Lancering LHBT Netwerk en Coming out dag groot succes!

Lancering LHBT Netwerk en Coming out dag groot succes!

De organisatie van de lancering van het Netwerk en de Coming out dag heeft de stuurgroep flink bezig gehouden. We hebben veel werk verzet om de dag tot een succes te laten komen. Petit fours bestellen, muziek regelen, zorgen dat de website online gaat en ga zo maar even door...

Lees meer

Meer dan de helft Zeeuwse gemeenten hangt de regenboogvlag uit

Meer dan de helft Zeeuwse gemeenten hangt de regenboogvlag uit

Meer dan de helft van de Zeeuwse gemeenten hangt komend weekend de regenboogvlag uit voor Coming out dag. Daarmee benadrukken ze de acceptatie van LHBT in hun gemeente. Zes Zeeuwse gemeenten hijsen de vlag bewust niet.

Lees meer