Partner login
 

Coming Out dag Zeeland 2019

 

Op vrijdag 11 oktober wordt Coming Out dag in Zeeland gevierd in Vlissingen. Er is een bomvol programma met als één van de hoogtepunten de uitreiking van de Zeeuwse Parel! Lees er hier alles over en meld je aan als jij er ook bij wilt zijn!

11 oktober is het Internationale Coming Out dag. Op deze dag staat de wereld stil bij de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit. Je mag zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt!
Dit jaar vieren wij Coming Out dag groots en feestelijk in Zeeland, met onder meer de lancering van de vernieuwde website Iedereenisanders.nl, de uitreiking van de Zeeuwse Parel en de opening van de reizende expositie Queer! Daarnaast is er aandacht voor het feit dat LHBTI'ers helaas kwetsbaarder zijn voor depressie en suïcide(gedachten).

Wilt u deze bijeenkomst ook bijwonen? Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn.

Het is een veelzijdig en interessant programma geworden met onder andere:

PROGRAMMA

Let op: de tijden van het definitieve programma verschillen van de tijden die eerder zijn gecommuniceerd via de 'save the date'!

16.30 uur | Inloop in de foyer CineCity XL met een hapje en drankje

17.00 uur | Welkomstwoord door avondvoorzitter Anke Wammes

17.05 uur | Theatervoorstelling door Jeugd Theaterschool Zeeland


17.25 uur | Regenbooggemeenten en Zeeland Zonder Zelfmoord: interviewgesprek met wethouder Derk Alssema en Mischa Laeven

17.35 uur | Lancering Iedereen Is Anders: met onder meer staatssecretaris Paul Blokhuis, 113 Zelfmoordpreventie, Movisie en COC Nederland

18.00 uur | Persoonlijk verhaal van Samuel en opening expositie Queer!

18.15 uur | Uitreiking van de Zeeuwse Parel door LHBT Netwerk Zeeland met juryvoorzitter commissaris van de Koning Han Polman

18.30 uur | Tijd voor toast! Buffet, napraten en bezichtigen expositie Queer!


Aanmelden en meer informatie kunt u vinden op de website van Anti Discriminatie Bureau Zeeland

Deelname aan deze avond is gratis, inclusief broodjesbuffet. Aanmelden is verplicht.

U kunt zich via dit aanmeldformulier aanmelden.


De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, de 13 Zeeuwse gemeenten, GGD Zeeland, Emergis, 113Zelfmoordpreventie, Movisie en het ministerie van OCW.