Partner login
 

Bekendmaking van de top 3 Zeeuwse Parel 2019

 

Datum plaatsing: 11-10-2019

Afgelopen weken konden er organisaties en personen voorgedragen worden voor de Zeeuwse Parel 2019. We kunnen nu alvast de top drie bekendmaken!

Afgelopen weken konden er organisaties en personen voorgedragen worden voor de Zeeuwse Parel 2019. In totaal zijn er zestien organisaties en/of personen voorgedragen voor de Zeeuwse Parel 2019. Uit deze zestien nominaties zijn de volgende drie organisaties en/of personen gekozen die nog kans maken:

Eveline van de Putte Zeeuwse van origine
Wij hebben als jury grote bewondering voor de tomeloze energie waarmee zij zich al jaren inzet voor het welzijn van roze ouderen. Ze toert het hele land door, geeft interviews en lezingen aan de hand van haar boeken en gaat discussies aan met de aanwezigen, traint medewerkers van verpleeg- en verzorgingstehuizen, en coördineert ambassadeursgroepen voor Roze 50plus. In Zeeland is er door haar toedoen een groep ambassadeurs voor Roze 50plus gekomen, die aandacht creëert voor roze ouderen in Zeeland. Zij is de stimulerende motor voor deze groep vrijwilligers. Kortom: zij coördineert, stimuleert, geeft ideeën en adviezen. Door haar is een roze wind gaan waaien door Zeeland!

De GSA van Scholengemeenschap Nehalennia
De jury vindt de inzet waarmee deze jongeren op hun school een GSA hebben gerealiseerd en in stand houden bewonderenswaardig. De wijze waarop zij diversiteit bespreekbaar maken daar met o.a. lunchbijeenkomsten, initiatieven als het hijsen van de regenboogvlag en het vieren van Paarse Vrijdag verhogen de solidariteit van leerlingen en docenten ten aanzien van het onderwerp LHBTI. Dit draagt bij aan een veilige schoolomgeving. Hiermee zijn ze een inspirerend voorbeeld voor andere scholen, maar ook voor bedrijven en andere instellingen. Wij hopen dat veel scholen dit prachtige voorbeeld zullen volgen.

Dow Benelux
De jury vindt het heel bijzonder dat juist een commercieel bedrijf haar personeelsbeleid richt op diversiteit in de breedste zin. Scholen en gemeentelijke instellingen zijn van overheidswege min of meer verplicht om dit in hun beleid te implementeren, maar voor een commercieel bedrijf ligt dit niet zo voor de hand. Des te mooier dat Dow Benelux hier zo concreet werk van maakt. Met hun netwerk GLAD, waarin alle medewerkers en hun families worden vertegenwoordigd, strijdt Dow voor gelijke rechten van haar LHBTI medewerkers en voor diversiteit in het algemeen. Dow Benelux voert dit beleid niet alleen binnen Zeeland en de Benelux maar wereldwijd in alle vestigingen van dit bedrijf. Hiermee zijn zij een mijlpaal op de weg naar het creëren van een veilige Werkomgeving en een voorbeeld voor heel veel andere bedrijven in Zeeland, in Nederland, maar ook wereldwijd.

Vanavond zal er rond 18:15 bekend gemaakt worden welke van de drie nominaties er met de prijs naar huis gaat. Wij zijn blij dat er zoveel organisaties en personen zijn voorgedragen voor deze prijs!