Partner login
 

Bertie Steur weer even terug naar school, samen met GGD Zeeland

 

Datum plaatsing: 14-11-2017

De twee jeugdverpleegkundigen - Tessa Goorsenberg en Lia van Aaken - van GGD Zeeland hebben met de scholen die het convenant ‘iedereen op school veilig en seksueel gezond’ hebben getekend gekeken hoe ze het onderwerp verder kunnen borgen binnen het reguliere lesaanbod.

De scholen waarmee de GGD sprak gaven aan interesse te hebben in de doorlopende leerlijn die inmiddels in de maak was. Deze geeft inzicht in wat er nog meer mogelijk is qua lesmethodes of projecten over seksuele voorlichting en lhbt. De twee jeugdverpleegkundigen hebben alle materialen bekeken die bestaan en een mooi overzicht gemaakt in prachtig ontworpen digitaal bestand.

De GGD is enorm trots op dit resultaat en zij wil deze doorlopende leerlijn graag op een ludieke wijze lanceren. Daarvoor heeft men het volgende bedacht:


Op Paarse vrijdag, dit jaar op 8 december, komen de twee jeugdverpleegkundigen Tessa en Lia naar één school toe in Zeeland om deze doorlopende leerlijn te presenteren. Ze komen echter niet alleen. Ze worden vergezeld door Bertie Steur, bekend van o.a. Boer zoekt Vrouw en Expeditie Robinson 2017, die zij won. Bertie Steur ontving in 2017 de Vrouw in de Media Award voor de regio Zeeland. Volgens de stemmers had ze 'in alle opzichten bijgedragen aan het doorbreken van rolpatronen‘.

Maar ja, welke school moeten gekozen worden voor dit programma? Welke school zou dit willen en wat gebeurt er op paarse vrijdag precies op de schoollocaties? Is er een GSA aanwezig? Wordt er in de lessen iets bijzonders gedaan? Wordt de school versierd? Kortom… Tessa en Lia horen heel graag wat er dit jaar op 8 december bij jullie op school allemaal gebeurt. En uit deze inzendingen zullen zij uiteindelijk een keuze maken en afspraken maken.

Iedereen kan tot 21 november laten weten wat er gebeurt op school.
Teven is er nog de mogelijkheid voor Tessa en Lia om 3 scholen te begeleiden bij het opstarten van een GSA. Op een aantal locaties is er al een actieve GSA aanwezig op school en op andere locaties weten men dat de wens er ligt. Laat het Tessa en Lia weten als je hier behoefte aan hebt.

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met Tessa Goorsenberg via Tessa.Goorsenberg@ggdzeeland.nl