Partner login
 

Commissaris van de Koning Han Polman dit jaar voorzitter Zeeuwse Parel

 

Datum plaatsing: 27-06-2019

In september kan iedereen de naam van een organisatie of persoon aandragen waarvan hij of zij vindt dat die deze prijs verdient. Daarna wordt door een deskundige jury, met dit jaar als juryvoorzitter de Commissaris van de Koning van de provincie Zeeland, de heer Han Polman, een keuze gemaakt uit de inzendingen.

Er zijn verschillende organisaties, vrijwilligers en professionals die zich inzetten om de belangen van LHBT’s in Zeeland te behartigen en de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) in onze samenleving te vergroten.

CineCity Vlissingen

Om het jaar wordt door LHBT Netwerk Zeeland de Zeeuwse Parel uitgereikt aan een organisatie of persoon die de afgelopen 2 jaar een opvallende bijdrage hieraan heeft geleverd. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 11 oktober. De uitreiking van de Zeeuwse Parel vindt dit jaar plaats in CineCity in Vlissingen en maakt deel uit van een groter evenement. In samenwerking met onder andere Zeeland Zonder Zelfmoord en Anti Discriminatie Bureau Zeeland, wordt een programma opgesteld met theater, muziek en de opening van een tentoonstelling. Meer informatie daarover volgt.

Met een masker op

11 oktober is de internationale Coming Out dag. Op deze dag staat de wereld één dag stil bij het feit dat mensen die niet in een standaard hokje passen ook het recht hebben om zichzelf te zijn en voor zichzelf uit kunnen komen. In iedere gemeente wonen nog steeds mensen, jong en oud, die zichzelf iedere dag moeten thuislaten en met een masker op door het leven gaan. Juist door hier deze dag bij stil te staan, is dit een passende datum voor deze uitreiking.

Nomineer nu!

Heb je nu al een organisatie of persoon in gedachten en kun je niet wachten tot september? Geen probleem! Geef jouw nominatie dan nu al door op het volgende e-mailadres: zeeuwseparel@lhbtnetwerkzeeland.nl