Partner login
 

Love is in the air! Valentijnsdag bij SVRZ!

 

Datum plaatsing: 13-02-2019

14 februari is het Valentijnsdag en SVRZ Ter Valcke in Goes vraagt middels een poster en een passende traktatie bij de koffie voor bewoners, medewerkers en bezoekers aandacht voor de diversiteit in de liefde in het verpleeghuis.

Bij SVRZ vinden ze het belangrijk dat er aandacht is voor seksualiteit en diversiteit. Zo doen ze actief mee aan de Coming Out dag en heeft SVRZ Ter Valcke in Goes de Zeeuwse Parel in 2017 gewonnen. Ook in 2019 besteden we bij SVRZ op verschillende momenten aandacht aan 'roze ouderen'.

Visie van SVRZ op liefde in het verpleeghuis

"We hebben het over liefde in de breedste zin van het woord. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, dit betekent dat we ook aandacht hebben voor de diversiteit van mensen. We hebben oog voor de identiteit van onze cliënt. Intimiteit en seksualiteit zijn verbonden met het leven, wat niet stopt als je in een verpleeghuis gaat wonen. Cliënten en hun partner krijgen met dit onderwerp te maken wanneer één van hen in een verpleeghuis komt wonen. Door het onderwerp bespreekbaar te maken willen we hiervoor voldoende ruimte bieden aan de client en diens partner."

Meer info over dit initiatief? Klik hier