Partner login
 

Movisie: Ontwikkel sensitiviteit voor gendervragen bij kinderen en jongeren

 

Datum plaatsing: 02-05-2019

Vroegtijdig signaleren van gendervraagstukken bij kinderen en jongeren kan van levensbelang zijn. Een nieuwe e-learning helpt professionals in de eerste lijn bij het bespreekbaar maken van gender in hun dagelijkse praktijk. Movisie ging erover in gesprek met jeugdwerker Nancy Ettes en gz-psycholoog Ingrid Goossens.

Lees het interview met jeugdwerker Nancy Ettes en gz-psycholoog Ingrid Goossens: ‘Ik schrok best een beetje toen ik me realiseerde hoe weinig we hier nu nog mee bezig zijn.'


Over de e-learning

De e-learning ‘Jong en Transgender’, die donderdag werd gelanceerd tijdens het Iedere Patiënt is Anders-congres, biedt jeugd(zorg)professionals kennis, praktische handvatten, en communicatieve vaardigheden om kinderen en hun ouders of verzorgers goed op weg te helpen, en waar nodig door te verwijzen naar passende(r) hulp.

De e-learning is geproduceerd door de Transketeers, in opdracht van de gemeente Utrecht. De accreditatie van de module is op verschillende plekken aangevraagd. Klik hier om naar de e-learning te gaan.

Deze basismodule voor professionals in de jeugdgezondheidszorg geeft uitleg over gender diversiteit in het algemeen, en transgender gevoelens in het specifiek. Het doel van de online training is het aanreiken van taalgemak en een vermindering van de handelingsverlegenheid. Het is een module voor medewerkers in de jeugdgezondheidszorg en andere professionals die met jeugdigen in de leeftijdsgroep 2-18 jarigen werken.

TIP

Ben je zelf professional in zorg en welzijn, en wil je deze e-learning graag onder de aandacht brengen bij je collega’s of binnen je organisatie? Probeer daar dan een speciaal moment van te maken. Regel bijvoorbeeld een lancering met regenboogtaart om het te vieren, of overweeg om het op een speciale dag te plannen, bijvoorbeeld op 31 maart (International Transgender Day of Visibility), 17 mei (International Day Against Homophobia, Transphobia, and Biphobia), of 20 november (Transgender Day of Remembrance).

Lees hier het complete artikel op de website van Movisie

Bron: MOVISIE