Partner login
 

Nieuw onderzoek naar LHBTi’s en hun welbevinden

 

Datum plaatsing: 30-11-2016

Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen en het NIVEL is een nieuw onderzoek gestart naar het psychosociaal welbevinden van LHBTi’s, dus lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met intersekse.

De onderzoekers willen graag weten hoe het met LHBTi’s gaat. Indien dat nodig is, kunnen er met de uitkomsten van dit onderzoek eventueel maatregelen worden genomen om het psychosociaal welbevinden te verbeteren.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 25 minuten. Ter compensatie maken deelnemers kans op 1 van de 4 cadeaubonnen ter waarde van 50 euro. In de enquête staan onder andere vragen over seksuele voorkeur , genderidentiteit, psychosociaal welzijn (waaronder ook depressie en suïcidaliteit), sociaal netwerk en gezondheid.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Gent en de University of Glasgow. In België is deze enquête onlangs al afgenomen en naar verwachting zal dit later dit jaar ook in Schotland gebeuren. Uiteindelijk zal ook het welzijn tussen LHBTi’s deze drie landen worden vergeleken en wordt onderzocht of er in deze landen dezelfde aspecten belangrijk zijn voor de gezondheid van LHBTI’s. De Nederlandse resultaten zullen worden verwerkt tot een artikelen een wetenschappelijke publicatie.

Klik hier voor een link naar de enquête.