Partner login
 

SVRZ Ter Valcke: "Het heeft ons allereerst veel energie gegeven"

 

Datum plaatsing: 08-10-2019

SVRZ Ter Valcke won in 2017 de Zeeuwse Parel. Wat heeft het teweeg gebracht in de organisatie? Tijd om terug te blikken op de afgelopen twee jaar.

Twee jaar geleden werd de Zeeuwse Parel voor de tweede keer uitgereikt. SVRZ Ter Valcke kwam als winnaar uit de bus en neemt ook deel aan de jury van de Zeeuwse Parel 2019. Tijd om samen met Jacqueline van den Hil, locatiemanager van SVRZ Ter Valcke, terug te blikken op de afgelopen twee jaar.

SVRZ Ter Valcke wist in 2017 op enthousiaste en voortvarende wijze aandacht te besteden aan de seksuele diversiteit binnen de organisatie. Zo werd de regenboogvlag gehesen en ook drie keer de Tour d’Amour georganiseerd voor zowel het personeel als de bewoners. De jury vond daarmee dat SVRZ Ter Valcke een voorbeeld was voor andere zorgcentra in Zeeland. Maar wat heeft de organisatie gedaan nadat zij de prijs in ontvangst hebben genomen?

Jacqueline is erg positief over het winnen van de Zeeuwse Parel. “Het heeft ons allereerst veel energie gegeven om door te gaan met onze activiteiten betreffende diversiteit. Het gaf zoveel vreugde, dat dit geen moeite kostte. We zijn binnen SVRZ daarna ook als voorbeeld gebruikt.”. Verder geeft zij aan dat binnen de organisatie overal de regenboogvlag is gehesen op 11 oktober.

Maar daar is het gelukkig niet bij gebleven. “Er is binnen SVRZ ook een nieuw beleidsdocument gemaakt over seksualiteit, waardoor er meer aandacht hierover is in het verpleeghuis. Er is een kenniscafé hierover georganiseerd en als sneeuwbal wordt nu overal dit onderwerp uitgerold. Er zijn hulpmiddelen (Pont d’Amour) aangeschaft om bedden te koppelen, zodat mensen samen kunnen slapen.”

Heeft Jacqueline ook nog tips voor andere organisaties? Deze vraag vindt zij lastig om te beantwoorden. Vooral om enthousiaste mensen te vinden die de kar willen trekken en dit met hun hart doen. Toch heeft zij nog één tip. “Overhaast het niet, maar stel voorbeelden en gebruik deze.”

Komende vrijdag zal de Zeeuwse Parel 2019 aan een opnieuw aan een persoon of organisatie uitgereikt worden.