LHBT Netwerk Zeeland stelt aan u voor: geloof@LHBTnetwerkzeeland.nl

'k Geloof dat je een vraag hebt...

Via dit e-mailadres is er een luisterend oor voor iedereen die ervaringen wil delen en vragen wil stellen die te maken hebben met een LHBTI-geaardheid binnen een geloof. Soms kan het moeilijk zijn om jouw religieuze identiteit te verenigen met je seksuele identiteit. Of misschien is iemand in jouw gezin of familie LHBTI+ en roept dit geloofsvragen bij je op.

Voor deze en andere zaken kan je anoniem en vertrouwelijk terecht bij het speciale e-mailadres geloof@lhbtnetwerkzeeland.nl.

Als je worstelt met spanning tussen religie en LHBTI+-geaardheid dan is het fijn om dat met iemand te delen, maar soms liever niet met iemand uit je geloofsgemeenschap. Misschien ben je bang voor onbegrip of vooroordelen. Met een bericht aan geloof@lhbtnetwerkzeeland.nl kom je in contact met iemand die kennis heeft van religies en met geloofsvragen ten aanzien van een LHBTI+-geaardheid.

Joël Mommers is de mens achter het mailadres, aangesloten als vrijwilliger bij LHBT Netwerk Zeeland. Hij studeerde enige tijd Theologie en Literatuurwetenschap en verdiept zich al meer dan 25 jaar in allerlei onderwerpen die liggen op het snijvlak van geloof en maatschappelijke kwesties. Hij is thuis in de vele religieuze teksten en interpreteert hoe godsdienstige denkbeelden zijn ontstaan. Bij Joël vind je een plek om je hart te luchten, maar ook een partner om met jou mee te denken als je dat wilt.

Het e-mailadres biedt een deskundig klankbord en is onafhankelijk zonder verbonden te zijn aan een religieuze stroming. Er is respect voor ieder geloof en iedere geaardheid. Het is niet bedoeld om te bekeren of te beleren, in tegendeel, er wordt juist gekeken naar de verbinding tussen het individu en het geloof. Het doel is juist om mensen te verbinden en om rust te vinden in het formuleren van helpende gedachten. 

 

Voel je vrij om via dit e-mailadres je hart te luchten of vragen voor te leggen.

Deel deze pagina op:

Cookie instellingen