Coming Out dag 2023: Samen tegen eenzaamheid!In samenwerking met Anti Discriminatie Bureau Zeeland en COC Zeeland organiseert LHBT Netwerk Zeeland dit jaar zoals vertrouwd weer de Coming Out dag op 11 oktober. Dit jaar reiken we ook de Zeeuwse Parel weer uit. Deze prijs reiken we om het jaar uit aan personen of organisaties die zich grensverleggend inzetten voor de belangen van lhbti+-personen in Zeeland.

Dit jaar vieren we deze dag in het oude stadhuis op de Markt in Middelburg. We nodigen iedereen uit die affiniteit heeft met het onderwerp. 

Op de Coming Out dag staat de wereld stil bij de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit. Je mag zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. Dit jaar staan we extra stil bij het thema eenzaamheid.

Zeeuwse Parel 2023
In de afgelopen maanden konden personen en organisaties worden aangedragen voor de Zeeuwse Parel. We hebben 8 nominaties ontvangen. Onder de genomineerden zien we veel mensen die zich op persoonlijke titel inzetten, maar ook instellingen zijn aangedragen. De jury staat dit jaar onder leiding van Miss Nederland 2023, Rikkie Kollé, die dit jaar als eerste trans vrouw de Nederlandse Miss verkiezing won. In de komende periode maken we alvast de top 3 bekend, maar de winnaar van de Zeeuwse Parel 2023 maken we op 11 oktober bekend tijdens een informele en feestelijke borrel in het Stadhuis op de Markt in Middelburg.

Openhartige gesprekken
Uiteraard zal het een feestelijke avond worden met een hapje en een drankje, maar niet zonder een serieuze boodschap. Om alvast een indruk te geven van het feestelijke programma delen we nu al een aantal interessante onderdelen uit het programma.

Om 15:15 uur kunt u een exclusieve rondleiding met gids krijgen door de Vleeshal, waar kunstenaar Freddie Marcado een tentoonstelling heeft. Zijn schilderijen en objecten gaan over gender fluïditeit en het gevoel van bestaan tussen verschillende plekken en identiteiten. In combinatie met culturele kenmerken –die regionale, nationale en Caribische stijlen en tradities combineren– bevraagt Mercado de fundamenten van identiteitsvorming op een herkenbaar confronterende wijze. 

Aansluitend is er vanaf 15:30 uur inloop in het stadhuis zelf. Vanaf 16:00 uur begint het evenement, waarbij het eerste gedeelte vooral in het teken staat van ons thema eenzaamheid. Kennisinstituut Movisie verzorgt hierover een lezing en u kunt een openhartig gesprek volgen tussen onze avondvoorzitter en Rikkie Kollé en Solange Dekker, Miss International Queen 2023. Zeker dit eerste deel van het programma is zeer nuttig voor professionals uit het onderwijs, maatschappelijke-, welzijn- en zorginstellingen.

Optredens kan je verwachten van onder andere Sigourney Rose en Designer Violence. Onze gastvrouw van deze avond is Jimmilla von Clutch.

De avond duurt tot ongeveer 20.00 uur. Deelname aan deze avond is kosteloos, mee-eten kan, je dient dit bij voorkeur via het aanmeldformulier op te geven. Het pand is rolstoeltoegankelijk en heeft een invalidentoilet, geef het aan via het formulier als u gebruik maakt van een rolstoel. Aanmelden kan via het formulier op: 

https://kontaktformulier.nl/LhbtNetwerkZeeland/aanmelden-coming-out-dag-2023/

Parkeren

In de gehele binnenstad is het parkeren tot 21:00u.

De dichtstbijzijnde (betaalde) parkeerplaats is de "Bodenplaats", dit is eigenlijk net achter het stadhuis.

Wat u niet moet doen.... is met de auto de Lange Noordstraat inrijden richting de Markt. De Gemeente Middelburg controleert dmv kentekenregistratie en u krijgt een boete... toch zonde van het feestje!

Gratis parkeren kan eventueel op Ramsburg, maar dan moet u wel zin hebben in een stevige wandeling van 20 minuten.

De locatie is rolstoel toegankelijk, wij zorgen voor begeleiding naar binnen.

Deel deze pagina op:

Foto's

Klik op een foto om deze groter te bekijken.

Cookie instellingen