Nieuws & agenda

LHBT Netwerk Zeeland organiseert regelmatig activiteiten en bijeenkomsten. De activiteiten worden op deze pagina bekend gemaakt. Volg ons ook op Facebook en Twitter of schrijf uzelf in op onze nieuwsbrief.

Daarnaast treft u hier een overzicht aan van alle activiteiten die de partners van LHBT Netwerk Zeeland organiseren. Wilt u meer info over een activiteit of bijeenkomst? Kijk door wie het georganiseerd wordt en neem contact op. Neem contact met ons op om een activiteit op de agenda te laten toevoegen.

Deel deze pagina op:


Nieuws

Voorpagina handreiking MWRZ

Handreiking (trans)genderzorg en roze hulpverlening

De afgelopen jaren is er vanuit de landelijke politiek werk gemaakt over de opstapelende zorgen m.b.t. de zorg voor transgenders en andere LHBTI+ mensen. Met name in de transgenderzorg zijn de afgelopen jaren de wachttijden opgelopen tot een onacceptabele lengte van minimaal 2,5 jaar voor een eerste intake. Ook 3,5 tot 4 jaar op de wachtlijst voor een medische ingreep is niet langer uitzonderlijk. Het ministerie van VWS heeft hiervoor de kwartiermaker transgenderzorg in het leven geroepen. Deze 2 personen werken verbindend tussen zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraars. Hun belangrijke opdracht is het uitbreiden/creëren van zorgaanbod, wat samenhangt met het terugdringen van de wachtlijsten.  Elke 2 maanden stelt de kwartiermaker een rapport op met de landelijke bevindingen en stuurt deze aan de Kamer, zodat er Kamervragen gesteld kunnen worden over de ontwikkelingen.

Lees meer...
Programma Coming Out Dag 2021 bekend!

Programma Coming Out Dag 2021 bekend!

11 oktober is het Internationale Coming Out dag. Op deze dag staat dewereld stil bij de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit: je magzijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. In Zeeland wordt Coming Out dag gevierd met een inspirerendmiddagprogramma én een feestelijk avondprogramma

Lees meer...

Alle nieuwsartikelen...

AgendaCookie instellingen