Save the date: 11 oktober Coming out dag

Op 11 oktober 2022 is het Coming Out Dag. Een dag die LHBT-netwerk Zeeland niet zomaar voorbij laat gaan. Wat we organiseren, maken we later bekend.

Het is ook de dag waarop vrijwel alle gemeenten in Zeeland uit solidariteit met hun LHBTI-inwoners de regenboogvlag hijsen. Hieronder vindt u een overzicht van de Zeeuwse gemeenten waar op 11 oktober de regenboogvlag wappert en de manier waarop de verschillende gemeenten invulling geven aan dit moment:

 • Sluis:
  Voor het gemeentehuis in Oostburg wordt op 11 oktober a.s. om 09.00 uur de regenboogvlag gehesen. Het voltallig college is hierbij aanwezig.  Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Na het hijsen van de vlag is er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een kopje koffie of thee in het gemeentehuis.
 • Borsele:
  Om 08:30 uur wordt de regeboogvlag gehesen door wethouder Marga van de Plasse-Nagelkerke. Hierna is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.
 • Goes
  Wethouder Joan Veldhuizen zal om 12:00 de regenboogvlag hijsen bij het stadskantoor in Goes. De vlag blijft in elk geval hangen tot en met Roze zaterdag 2023. U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij het vlaghijsen.
 • Noord Beveland
  Geeft aan de regenboogvlag te hijsen.
 • Terneuzen
  Op 11 oktober aanstaande wordt om 9.00 uur door leden van het college van Burgemeester en Wethouders de regenboogvlag gehesen aan het stadhuis van Terneuzen. We nodigen inwoners uit om hierbij aanwezig te zijn.
 • Middelburg
  Geeft aan de regenboogvlag te hijsen.
 • Vlissingen
  Verzamelen om 8:30 uur in het stadscafé van het stadhuis. Er is koffie/thee met een petit four en wethouder Portier zal op het Stadhuisplein de regenboogvlag hijsen. Wellicht gebeurt dat met een van de aanwezigen samen. Van hijsen van de vlag wordt een foto gemaak. Het programma eindigt om 9 uur.
 • Tholen
  In de gemeente Tholen op 11 oktober om 10:00 uur de Regenboogvlag zal worden gehesen voor het gemeentehuis. Een raadslid van GroenLinks is hierin initiatiefnemer. De burgemeester is er bij aanwezig en ook belangstellenden kunnen aansluiten.
 • COMING OUT DAG ZEELAND
  11 oktober 2022
  Op 11 oktober hebben we in de Oostkerk te Middelburg een enorm gevarieerd programma, met daarin een film première, spoken word performance, een panelgesprek met professionals en natuurlijk muziek !We nodigen een ieder uit die affiniteit heeft met het onderwerp. De toegang is gratis. Aanmelden voor toegang tot 10 oktober (Uw aanmelding zien wij graag tegemoet via het aanmeldformulier). Op de Coming Out dag staat de wereld stil bij de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit. Je mag zijn wie je bent en je mag houden van wie jij wilt. Dat doe we met het volgende programma: THEMA:  ‘NORMAAL GESPROKEN…..’  16.30 Inloop  
  16:45 - 17:45 Er is een kleine vegetarische maaltijd van het Koffiepand uit Middelburg. (U kon zich hiervoor tot 5 oktober aanmelden, nu helaas niet meer)
  18.00 Opening van de avond – Wethouder Rutger Schonis 
   Film première: ‘Jenny’ van Rafael Hamelink
   Kort interview met filmmaker Rafael en Suzanne Krijger
  Discriminatiecijfers ADB/ GGD
  Ilva Dekker- spoken word          
  Kort interview met Ilva
  Cees Doornbos (zang en gitaar)19.45- 20.15 Pauze
  20.15 Fragment Omroep Zeeland, met aansluitend Panelgesprek, thema ‘Normaal gesproken…. ‘ binnen het gezin
  Muzikaal/ creatief gedeelte met: Ilva Dekker   
   Jesse van der Wijk & Nienke van Bree -keyboard en sax- Sawinah RoctusRond 22.15  Sluit van de avond Hieronder vinden jullie de praktische informatie:Locatie en tijd: 11 oktober 2022 van 16:30 – 22:30 uurDe OostkerkOostkerkplein 14331 TL Middelburg

  Let op: in het gebied rond de Oostkerk is het betaald parkeren.
  Gratis parkeren kan eventueel op de parkeerplaats Ramsburg (7 minuten lopen)
 • Opgeven? https://forms.office.com/r/jamuxH53k8 (opgeven voor het mee eten is helaas niet meer mogelijk)

Deel deze pagina op:

Cookie instellingen