Een nieuw landelijk LHBTI-steunpunt

Inmiddels werken vele mensen al twee maanden thuis en beginnen we de sociale contacten toch erg te missen. Sinds vandaag is er dan ook een steunpunt online gekomen voor LHBTI'ers om je hart te kunnen luchten.

In een tijd waarin je maar beperkt naar buiten kunt, ben je snel aangewezen op online-informatie en support. Juist dan kan het fijn zijn om met iemand te praten die jouw achtergrond begrijpt. Praat via de telefoon en chat laagdrempelig en anoniem met vrijwilligers die ook een LHBTI+ achtergrond hebben.

Binnen de LHBTI-community krijgen mensen door de coronacrisis meer te maken met eenzaamheid, zo ervaren de initiatiefnemers van de website onder meer in hun eigen omgeving. Dat komt bovenop discriminatie en andere sociale problemen waarmee mensen al regelmatig geconfronteerd worden i.v.m. hun seksuele gerichtheid, genderidentiteit of geslachtskenmerken. Het kan ook gewoon een praatje zijn over koetjes en kalfjes. Of een gesprek omdat je je eenzaam voelt of stress ervaart vanwege de huidige situatie. Mocht je een specifieke zorgvraag hebben of last hebben van ernstige psychische of lichamelijke klachten, dan word je doorverwezen naar een deskundige.

“We kennen de verhalen van LHBTI’ers die zich eenzaam voelen, en soms ook radeloos zijn. Met dit initiatief willen we hen een hart onder de riem steken. Je bent niet alleen! Wij zijn er ook voor jou,” aldus initiatiefnemers Moreno Perna en Anne Levah Russchen.

LHBTI+ Steun wordt gesteund door COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland en NNID, de Nederlands Organisatie voor Seksediversiteit.

Bron: Roze in Blauw

Deel deze pagina op:

Cookie instellingen