Film: VenenoCinema Middelburg en Roze 50+ Zeeland presenteren CLUB RAINBOW

In de maanden november en december organiseren Cinema Middelburg en Roze 50+ Zeeland het mini-filmfestival Club Rainbow. Vier films met een LHBTI-gerelateerd thema. De films worden vertoond in de Club-zaal (15 plaatsen) van Cinema Middelburg, Achter de Houttuinen 30, Middelburg.

Let op: Voor alle films geldt: alleen toegang met coronatoegangsbewijs en bijbehorende identificatiebewijs. Blijf thuis bij verkoudheid of griepklachten.

Vrijdag 26 november 2021, 19.30 uur: VENENO (Spanje, 2020)
Regie: Javier Ambrossi
Met: Daniela Santiago, Isabel Torres, Lola Rodríguez, Paca la Piraña
Duur: 110 minuten
We gaan terug naar april 1996 in Madrid. Een van de populairste late-night shows gaat de straat op voor een segment over prostitutie en ineens komt zij in beeld; lang bruin haar, felrode lippen, volle borsten en een scherp gevat babbeltje. Vrijwel overnacht wordt Cristina ‘La Veneno’ Ortiz (1964-2016) een mediasensatie en ontpopt ze zich in een van de meest zichtbare trans personen in de Spaanse entertainmentindustrie. Bijna 25 jaar na haar televisiedebuut verschijnt de biografische serie Veneno, die de nalatenschap van het trans-icoon en sekssymbool nieuw leven inblaast. “La Veneno” vertelt de ervaringen van een worstelende transgender vrouw, die in de jaren negentig bekendheid verwierf en het publiek veroverde met haar charmes en unieke kijk op de wereld.

Toegang: € 11
Tickets reserveren: https://www.cinemamiddelburg.nl/veneno-club-rainbow-club-zaal

Deel deze pagina op:

Cookie instellingen