Lezing Maaike Meijer - Aan man en vrouw voorbijOver Aan man en vrouw voorbij
Er zijn steeds meer mannen en vrouwen, jongens en meisjes die zich beklemd voelen in de tweedeling. Ze kiezen voor een plek ertussenin: als travestiet, als transgender, als non-binair.

De lezing gaat over deze wijdvertakte beweging. Maaike Meijer laat de meest voorkomende uitingsvormen ervan zien en gaat in op de grote persoonlijke en maatschappelijke betekenis ervan. Zij vertelt over haar eigen ervaringen als ‘tussenwezen’ en duikt in de geschiedenis van de ‘androgynie’. Zij stelt vragen bij de hedendaagse operatie-industrie. De wachttijden in de transgender klinieken lopen op, maar hoe bevrijdend zijn operaties eigenlijk?

Over Maaike Meijer
Maaike Meijer is emeritus hoogleraar genderstudies van de Universiteit van Maastricht. In 1997 werd zij benoemd op de (bijzondere) Opzijleerstoel in Maastricht. De leeropdracht was ‘Gender, representatie en macht’.

Nu woont ze in Amsterdam en is actief als schrijver, onderzoeker en spreker. Ze heeft naast boeken ook biografieën, van onder andere M. Vasalis en van F. Harmsen van Beek geschreven. 

Haar deskundigheid ligt op het gebied van gender, neerlandistiek, poëzie en lied, feminisme en cultuurgeschiedenis.

Reserveren kan via: De Drvkkery

Deel deze pagina op:

Cookie instellingen