Pride Photo tentoonstelling

U heeft cookies geweigerd voor YouTube. Helaas kunnen we u dan niet deze video laten zien. Wijzig uw keuze met de rode knop linksonderin uw scherm of bekijk het origineel hier: https://youtu.be/sB8PpHdNKog.

Four Freedoms door het jaar heen/Provincie Zeeland, Bevrijdingsfestival Zeeland en Anti Discriminatie Bureau Zeeland hebben samen het initiatief genomen om de Pride Photo tentoonstelling 2022 naar Zeeland/Vlissingen te halen. Pride Photo is een jaarlijkse internationale fotowedstrijd en platform voor beeldmateriaal over seksuele en genderdiversiteit.

Op vrijdag 29 april is de tentoonstelling 2022 gestart op de Peperdijk (Scheldeterrein) in Vlissingen. De LHBTQIA+ tentoonstelling is gratis te bezoeken. Thema dit jaar is ‘Celebrating the Unseen’, waarmee de Pride Photo de meest ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de LHBTQIA+ gemeenschap onder de aandacht wil brengen. Met de foto’s worden verschillende LHBTQIA+ onderwerpen geagendeerd, zoals de mate waarin deze groep wereldwijd hard getroffen is door de pandemie. Maar ook de onderdrukking van  de LHBTQIA+ mensenrechten, homoseksualiteit in de sport, eenzaamheid onder ‘roze’ ouderen en geweld tegen transgenders. De onderwerpen worden toegelicht in korte teksten op de fotopanelen.

Na Vlissingen (29 April tot 19 Mei) zal Pride Photo 2022 tot eind dit jaar in alle twaalf provincies in Nederland te zien zijn. Volgend jaar is de tentoonstelling – met een nieuw thema en nieuwe foto’s – te zien in Goes als onderdeel van het programma van de Roze Zaterdag.

 

Voor meer informatie: https://pridephoto.org/exhibition-2022

Deel deze pagina op:

Foto's

Klik op een foto om deze groter te bekijken.

Cookie instellingen