Het is niet altijd gemakkelijk om in bepaalde gelovige kringen uit de kast te komen. Het uit de kast komen kan voor diegene veel stress met zich meebrengen. Niet alleen voor diens omgeving, maar ook voor de persoon zelf kan het lastig zijn.

Juist dan is het belangrijk om in gesprek te gaan en te blijven. In de tijd waarin vaak wordt gedacht dat de emancipatie en acceptatie van LHBT bereikt is, is er in sommige gemeenschappen nog veel te doen. Die beweging moet van binnenuit komen en dat vereist moed en doorzettingsvermogen. Er zijn diverse organisaties die ook in Zeeland actief zijn op dit gebied kijk hiervoor op de sociale kaart of klik op een van de partners hieronder.

Wij de kerk

Er is een landelijk initiatief dat mensen helpt die op zoek zijn naar een kerk waarin zij zichzelf kunnen zijn en geaccepteerd worden zoals ze zijn. 'Wijdekerk' is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT of nauw betrokken bij LHBT's. Deze christenen hebben hun ervaringen en krachten gebundeld omdat ze vinden dat iedereen, ongeacht geaardheid, zichzelf moet kunnen zijn binnen zijn of haar kerk/gemeente. Want, zo zeggen zij, samen zijn wijdekerk, ongeacht kerkelijke achtergrond. Gemeenteleden, dus ook LHBT's binnen de gemeente, kerkelijk leiders, (pastorale) hulpverleners, oudsten, jeugdwerkers, familieleden, maar ook LHBT's die zich door hun gemeente afgewezen voelen en misschien hun kerk, maar in veel gevallen niet God, verlaten hebben.

Op de website van 'Wijdekerk' kunt u bekijken welke kerken zelf hebben aangegeven LHBT's welkom te heten. Op dit moment zijn er 7 kerken in Zeeland die op de kaart terug te vinden zijn.

Bezoek de website van 'Wijdekerk'

Deel deze pagina op:


Wie kan je helpen met dit thema?

ChristenQueer

ChristenQueer is een vereniging die is ontstaan uit de samenvoeging tussen CHJC en ContrariO en is een brede christelijke LHBTI-beweging die gelooft dat God elk mens gemaakt heeft naar Zijn beeld en gelijkenis. Gods grootheid is veelkleurig en verbindend.

Bekijk dit thema

Anti Discriminatie Bureau Zeeland

In 2012 zijn de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Goes met Anti Discriminatie Bureau Zeeland een samenwerkingsverband gestart teneinde de sociale acceptatie en veiligheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren te vergroten.

Bekijk dit thema

COC Zeeland

COC Zeeland is de belangenorganisatie die streeft naar volledige maatschappelijke integratie en acceptatie van homoseksualiteit in Zeeland en de verworven rechten bewaakt.

Bekijk dit thema
Cookie instellingen