Onderwijs

School moet een veilige haven zijn voor kinderen. Dit is de plek waar zij een groot deel van hun leven doorbrengen. Dit is tevens de fase in het leven waarin men vaak ontdekt wat de seksuele geaardheid is.

Bij het primair- en het voortgezet onderwijs is het sinds 2012 verplicht aandacht te besteden aan seksuele diversiteit. Dit kan onder andere door een voorlichting door COC Zeeland, maar de scholen kunnen dit ook naar eigen inzicht uitvoeren. Het LHBT Netwerk Zeeland kan de Zeeuwse scholen in contact brengen met de juiste organisatie in Zeeland die past binnen de normen en waarden van de school. Ook kunnen leerkrachten, docenten en vertrouwenspersonen via het LHBT Netwerk in contact komen met hulpverleners.

Deel deze pagina op:


Wie kan je helpen met dit thema?

LFB Goes

LFB is een belangenorganisatie voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Door het organiseren van thema-avonden en voorlichtingsbijeenkomsten maken wij LHBT bespreekbaar bij onze achterban, mensen met een verstandelijke beperking.

Bekijk dit thema

GGD Zeeland - Team seksuele gezondheid

Het motto van ons team is "Seks is lekker en gezond, Houd’t zo!" Als u vragen hebt over seksuele gezondheid bent u bij ons aan het goede adres. Dit kan gaan over SOA, anticonceptie, relaties, veilig vrijen en zwangerschap. Mannen die seks hebben met mannen en jongeren tot 25 jaar kunnen bij ons terecht voor een gratis soa-test en/of vaccinatie tegen hepatitis B.

Bekijk dit thema

COC Zeeland

COC Zeeland is de belangenorganisatie die streeft naar volledige maatschappelijke integratie en acceptatie van homoseksualiteit in Zeeland en de verworven rechten bewaakt.

Bekijk dit thema
Cookie instellingen