Transgender

Transgender is momenteel een onderwerp dat veel in de media is. Mede dankzij het tv-programma 'Hij is een Zij' wordt duidelijk wat er allemaal komt kijken bij genderdysforie, oftewel, transgender zijn.

Naast de psychische kant speelt ook de lichamelijke kant een grote rol tijdens de transitie van man naar vrouw, of andersom. Bij kinderen spelen pubertijdsremmers een belangrijke rol terwijl bij een transgendervrouw de keuze van haar borstomvang veel belangrijker is. Het is en blijft belangrijk om veel aandacht te geven aan de persoon maar soms speelt ook de partner een belangrijke rol in het geheel.

Op deze pagina kunt u informatie vinden over het onderwerp transgender en kunt u contactgegevens vinden van organisaties die betrokken zijn bij deze doelgroep.

Deel deze pagina op:


Wie kan je helpen met dit thema?

Discriminatie.nl Zeeland

Discriminatie.nl Zeeland (voorheen Anti Discriminatie Bureau Zeeland) is de antidiscriminatievoorziening voor alle dertien gemeenten in Zeeland: Borsele, Goes, Kapelle, Noord Beveland, Reimerswaal, Veere, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Tholen, Schouwen Duiveland, Sluis en Hulst.

Bekijk dit thema

Counseling Walcheren

Iedereen maakt in zijn of haar leven wel een periode door waarin dingen anders lopen dan je wenst. Dingen waar je voor je gevoel geen raad mee weet en die je ervaart als een probleem. Bijvoorbeeld op het gebied van relaties, stress, werk, persoonlijke ontwikkeling of sexualiteit (waaronder transgender, genderdysforie of transseksualiteit).

Bekijk dit thema
Cookie instellingen