Save the date: 11 oktober Coming out dag

Save the date: 11 oktober Coming out dag

11 oktober aanstaande is het weer Coming out dag.
Traditie getrouw wordt er op verschillende plaatsen de regenboogvlag gehesen en organiseren wij een evenement.
Volg hier voor alle evenementen die wij weten.

Lees meer...
Pride Photo tentoonstelling

Pride Photo tentoonstelling

Four Freedoms door het jaar heen/Provincie Zeeland, Bevrijdingsfestival Zeeland en Anti Discriminatie Bureau Zeeland hebben samen het initiatief genomen om de Pride Photo tentoonstelling 2022 naar Zeeland/Vlissingen te halen. Pride Photo is een jaarlijkse internationale fotowedstrijd en platform voor beeldmateriaal over seksuele en genderdiversiteit.

Lees meer...
Onderzoek: Gestresst of Relaxed?

Onderzoek: Gestresst of Relaxed?

Voor hun empirische bachelorscriptie Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam doen Sjams Barra, Emma Bos, Kay Holvast, Sam Jansen, Charlotte Tijburg en Anne Tummers onderzoek naar stress en gezondheid onder LHBT+ jongeren.

Lees meer...
Voorpagina handreiking MWRZ

Handreiking (trans)genderzorg en roze hulpverlening

De afgelopen jaren is er vanuit de landelijke politiek werk gemaakt over de opstapelende zorgen m.b.t. de zorg voor transgenders en andere LHBTI+ mensen. Met name in de transgenderzorg zijn de afgelopen jaren de wachttijden opgelopen tot een onacceptabele lengte van minimaal 2,5 jaar voor een eerste intake. Ook 3,5 tot 4 jaar op de wachtlijst voor een medische ingreep is niet langer uitzonderlijk. Het ministerie van VWS heeft hiervoor de kwartiermaker transgenderzorg in het leven geroepen. Deze 2 personen werken verbindend tussen zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraars. Hun belangrijke opdracht is het uitbreiden/creĆ«ren van zorgaanbod, wat samenhangt met het terugdringen van de wachtlijsten.  Elke 2 maanden stelt de kwartiermaker een rapport op met de landelijke bevindingen en stuurt deze aan de Kamer, zodat er Kamervragen gesteld kunnen worden over de ontwikkelingen.

Lees meer...

Cookie instellingen