Activiteitenboek HZ

Studenten van de Hogeschool Zeeland hebben voor ons een projectvraag behandeld.

Die richtte zich  op de vraag ‘wat er bij (doelgroep)jongeren tussen de 14 en 25 jaar in Zeeland leeft en waar ze aandacht voor zouden willen zien op scholen en in hun leefomgeving’.

De vraag ontstond bij ons tijdens de lockdowns, waar ook GSA’s hun activiteiten en ondersteuning minder tot geen ruimte hadden.

De signalen namelijk waren, blijkens uit landelijke cijfers, verontrustend op het gebied van eenzaamheid, niet gezien of gehoord worden en het niet vinden van gelijkgestemden.

Het onderzoek van de studenten is een mooie stap voor vervolg, waar we ons op aan het beramen zijn.

Echter, hebben de studenten een bonus opgeleverd waar o.a. scholen (GSA’s) en aanverwante organisaties nu al ideeën op kunnen doen voor activiteiten rondom de LHBTI vraagstukken. Deze bonus delen we daarom graag met jullie.

 

Dank Esmee, Danni, Djamilla en Carla voor het fraaie Activiteitenboek !

 

Ingrid Goddijn,

Namens LHBT Netwerk Zeeland

U kunt het projectboek hier downloaden:

Voor een versie in hogere resolutie kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina op:


U heeft cookies geweigerd voor Google Maps. Helaas kunnen we u dan niet onze mooie sociale kaart laten zien. Wijzig uw keuze met de rode knop linksonderin uw scherm of bekijk onze sociale partners in het normale overzicht hieronder.

Activiteitenboek HZ


Thema's

Jongeren

Of het nu gaat om een jongere die thuis uit de kast komt of een leerling die op school gepest wordt vanwege zijn of haar geaardheid, de jongeren in onze samenleving vormen (net als ouderen) een kwetsbare doelgroep.

Bekijk dit thema
Cookie instellingen