Eveline van de Putte

Eveline van de Putte is behalve schrijfster ook fotograaf en trainer. Veel van haar werk richt zich op mensenrechten en empowerment. Ze gebruikt kunst als een middel om taboes te doorbreken en onbekende groepen stem en gezicht te geven.

Ze schreef onder andere over ouderen in Suriname (Fosten Tori), oudere migranten vluchtelingen in Nederland (Van Ver). Met haar boek Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen, reist zij sinds begin 2014 door het land. Met deze Tour d’Amour bezocht Eveline inmiddels ruim 120 organisaties voor zorg en welzijn. Deze unieke dialoogbijeenkomsten zijn inmiddels een begrip. Onlangs verscheen er een nieuw boek van Eveline: Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen.

In opdracht van het Anti Discriminatie Bureau Zeeland en Roze 50+ Nederland is zij sinds voorjaar 2015 actief in Zeeland om daar in samenwerking met het LHBT Netwerk Zeeland, ook in deze provincie iets voor roze ouderen te organiseren.

Eveline van de Putte is medeoprichter van de Empowerment Foundation.

Deel deze pagina op:


U heeft cookies geweigerd voor Google Maps. Helaas kunnen we u dan niet onze mooie sociale kaart laten zien. Wijzig uw keuze met de rode knop linksonderin uw scherm of bekijk onze sociale partners in het normale overzicht hieronder.

Eveline van de Putte


Thema's

Ouderen

De roze ouderen in onze samenleving zijn vaak weinig zichtbaar. Binnen de ouderenzorg en welzijnssector is weinig aandacht voor roze 50-plussers. Daarom wil het LHBT Netwerk voor deze doelgroep extra aandacht krijgen binnen.

Bekijk dit thema
Cookie instellingen