Gekozen Familie Zeeland

Gezelligheid kent geen tijd!

De Gekozen Familie Zeeland is in september 2021 gestart. We zijn inmiddels een groep van 14 mensen die elkaar hebben uitgekozen om samen een gezellige tijd door te brengen. Dat kan door een kop koffie te drinken, met elkaar te eten, te wandelen, door een goed gesprek maar ook door iets voor elkaar te betekenen.

 

We richten ons op lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen die bijvoorbeeld weinig familie in de buurt hebben of niet zo veel contacten hebben in hun directe woonomgeving. Er is geen leeftijdsgrens, vaak met het ouder worden komen vragen als: met wie kan ik leuke dingen doen, eens samen naar de film, een wandeling maken of samen eten. Wie kan ik dingen toevertrouwen? Wie kan er even sinaasappels voor me kopen als ik met griep in bed lig?

 

Voor dat soort dingen heb je een netwerk van fijne mensen nodig. Mensen die over en weer voor elkaar klaar staan. Een soort familie, maar dan met familieleden die je zelf kiest, een gekozen familie.’

 

Ben jij op zoek naar een ‘gekozen familie’-groep, neem dan contact met ons op. In een kennismakingsgesprek kunnen we je meer vertellen over wat je ervan kunt verwachten en kun jij zeggen wat jouw verwachtingen of vragen zijn. Of wil je zelf een Gekozen Familie starten? Dan kunnen wij je ook op weg helpen.

 

We zijn benieuwd naar jou, voel je vooral vrij om even te bellen, te mailen of te appen. Je zit nergens aan vast.

Deel deze pagina op:


U heeft cookies geweigerd voor Google Maps. Helaas kunnen we u dan niet onze mooie sociale kaart laten zien. Wijzig uw keuze met de rode knop linksonderin uw scherm of bekijk onze sociale partners in het normale overzicht hieronder.

Gekozen Familie Zeeland


Thema's

Jongeren

Of het nu gaat om een jongere die thuis uit de kast komt of een leerling die op school gepest wordt vanwege zijn of haar geaardheid, de jongeren in onze samenleving vormen (net als ouderen) een kwetsbare doelgroep.

Bekijk dit thema

Ouderen

De roze ouderen in onze samenleving zijn vaak weinig zichtbaar. Binnen de ouderenzorg en welzijnssector is weinig aandacht voor roze 50-plussers. Daarom wil het LHBT Netwerk voor deze doelgroep extra aandacht krijgen binnen.

Bekijk dit thema

Transgender

Transgender is momenteel een onderwerp dat veel in de media is. Mede dankzij het tv-programma 'Hij is een Zij' wordt duidelijk wat er allemaal komt kijken bij genderdysforie, oftewel, transgender zijn.

Bekijk dit thema
Cookie instellingen