Praktijk seksuele gezondheid Zeeland

Verwachtingen, mythes of werkelijkheid? Praten over seksuele of relationele problemen helpt. Fijne seks met genegenheid gedeeld, zorgt voor intimiteit, energie en geluk.

Seksuologie & Relatietherapie. Ieders beleving of definitie van seks is uniek en geen twee mensen denken er precies hetzelfde over, hebben dezelfde wensen of verwachtingen. Seks is soms ingewikkeld en verwarrend, seks gaat niet altijd vanzelf en seks kan mensen behoorlijk kwetsbaar of onzeker maken. Een gezond en prettig seksleven draagt bij aan een zinvol en gelukkig leven. Zolang de seks gaat zoals je zelf wilt en verwacht en je partner denkt daar hetzelfde over, is er niets aan de hand. Toch kunnen er allerlei knelpunten zijn en problemen die te maken hebben met je seksuele leven, die je gemoedsrust behoorlijk kunnen verstoren of je relatie geen goed doen. Het kan de moeite waard zijn om toch hulp te zoeken, want voor veel problemen zijn behandelmogelijkheden.

Relatiecounseling kan een goede aanvulling zijn op de hulp bij seksuele problemen of andersom. Liefde is voor veel mensen een belangrijke drijfveer. Of je nu hetero- homo of biseksueel bent. Het is een uitdaging om de liefde levend te houden, zeker binnen duurzame relaties. Tijdens de counseling ga ik uit van een zekere nieuwsgierigheid naar jullie eigen dynamiek binnen de relatie en dat jullie gemotiveerd zijn om te willen bewegen binnen de relatie. Ongeacht wat jullie toekomst samen brengt, vind ik wederzijds respect, positieve communicatie (niemand is schuldig) en compassie belangrijke waarden. Ik maak gebruik van diverse theoretische inzichten/ondersteunende methoden (differentiatie theorie David Snarch en Esther Perel, verbindende communicatie en motiverende gespreksvoering). Tevens ben ik geregistreerd als basistherapeut emotionally focused therapy (EFT) van Sue Johnson.

Herken je jezelf in onderstaande problemen, dan kan je (jullie) bij mij terecht voor oplossingsgerichte en deskundige hulp.

  • Geen zin in seks of verschil in verlangen en behoefte tussen partners

  • Teveel zin in seks (porno/seksverslaving)

  • Pijn bij het vrijen

  • Vaginisme

  • Moeilijk opgewonden kunnen raken

  • Erectieproblemen

  • Niet of te vlug klaarkomen

  • Twijfel over seksuele voorkeur of onvrede over je gender

  • Onzekerheid rondom SOA, betaalde of anonieme seks

  • Vragen over seks tijdens bepaalde levensfases zoals zwangerschap, overgang, verlies of ziekte

  • Hoe herstellen we de balans tussen veiligheid en passie in de relatie? Wat als monogamie niet zo vanzelfsprekend lijkt?

  • Wat als de communicatie stroef verloopt door terugkerende verwijten en ruzies?

Deel deze pagina op:


U heeft cookies geweigerd voor Google Maps. Helaas kunnen we u dan niet onze mooie sociale kaart laten zien. Wijzig uw keuze met de rode knop linksonderin uw scherm of bekijk onze sociale partners in het normale overzicht hieronder.

Annewyke Lodenstein
Annewyke Lodenstein


Thema's

Jongeren

Of het nu gaat om een jongere die thuis uit de kast komt of een leerling die op school gepest wordt vanwege zijn of haar geaardheid, de jongeren in onze samenleving vormen (net als ouderen) een kwetsbare doelgroep.

Bekijk dit thema

Ouderen

De roze ouderen in onze samenleving zijn vaak weinig zichtbaar. Binnen de ouderenzorg en welzijnssector is weinig aandacht voor roze 50-plussers. Daarom wil het LHBT Netwerk voor deze doelgroep extra aandacht krijgen binnen.

Bekijk dit thema

Transgender

Transgender is momenteel een onderwerp dat veel in de media is. Mede dankzij het tv-programma 'Hij is een Zij' wordt duidelijk wat er allemaal komt kijken bij genderdysforie, oftewel, transgender zijn.

Bekijk dit thema
Cookie instellingen